Ryglidelser / Diskusprolaps

​​Ryglidelser

En meget almindelig lidelse hos hunde, som ofte er forbundet med store bevægelsesgener og smerter. De mest almindelige symptomer vil være modvilje til spring/bevægelse samt varierende grad af halthed eller ligefrem slingrende gang især på bagben.

Der kan ved visse rygsygdomme endog opstå deciderede lammelser, hvorfor hunden ikke er i stand til at stå på sine ben. Ved nogle ryglidelser opstår der feber, og hunden vil virke meget nedstemt.

​Diskusprolaps

På Lyngby Dyrehospital undersøger vi mange hunde med symptomer på rygsygdomme. En af de mest almindelige sygdomme, vi ser, er diskusprolaps i hals og ryg især hos mindre hunderacer.

Diskusprolaps er hos visse racer en arveligt betinget lidelse, hvorfor sygdommen oftest ses hos f.eks. gravhunde. I sjældne tilfælde forekommer diskusprolaps også hos store racer, men ellers er der hos disse oftere tale om andre ryglidelser.

​Undersøgelsepå Lyngby Dyrehospital

Klinisk undersøgelse​

En grundig klinisk undersøgelse med en nøje vurdering af hundens bevægelser, smerter og reflekser er meget vigtig for at kunne afgøre, om der er tale om en ryglidelse. Sammen med ejers oplysninger om hundens adfærd vil vi således være i stand til at beslutte den videre undersøgelse.

Røntgenundersøgelse​

Røntgenundersøgelse evt. scanning vil altid være nødvendig, hvis en endelig diagnose skal kunne stilles ved mistanke til rygsygdomme herunder discusprolaps. Undersøgelserne skal altid foregå under narkose for at opnå stor nøjagtighed og høj kvalitet,

Har vi mistanke til discusprolaps eller lignende sygdomme, der giver et tryk på rygmarvsnerven, kan vi udføre en røntgenkontrastundersøgelse (myelografi) af rygmarvskanalen. Herved kan vi nøjagtig lokalisere skadens placering og vurdere behovet for operation herunder hvilken operationsknik, der vil blive brug for.

Rygmarvsvæskeundersøgelse​

Visse rygsygdomme skyldes i sjældne tilfælde betændelse i de hinder, der omgiver og beskytter dyrenes hjerne- og rygmarv. Der er oftest tale om ”sterile” betændelsesreaktioner udløst af hundens eget immunforsvar (corticosteroid responsiv meningitis), men infektioner med bakterier eller svampe kan også forekomme. Ved disse sygdomme kan der opstå forandringer i rygmarvsvæskens udseende og celleindhold.

Vi er i stand til at udtage rygmarvsvæske til undersøgelse på vores eget laboratorium, hvorfor hurtigt svar vil foreligge.

Operationer​

Mange rygsygdomme kan kun behandles ved operation. Dette er især tilfældet ved diskusprolaps, hvor der meget ofte ses manglende bedring eller tilbagefald ved forsøg på medicinsk behandling.

I kraft af vores specielle tekniske udstyr har vi meget stor erfaring med operation for diskusprolaps. Vi oplever, at der ved hurtigt indgreb er endog meget stor chance for helbredelse. Der vil dog være tilfælde, hvor skaderne på rygmarvsnerven er så store, at hunden selv efter operation ikke vil blive helbredt.

Indlæggelse og efterbehandling​

Vi kan tilbyde indlæggelse til de hunde, der efter operation har særligt behov for ro og efterbehandling.

Åbningstider

Vi har åbent for daglig henvendelse samt tidsbestilling og fodersalg.​​

​Mandag

​8.00 - 18.00

Tirsdag

​8.00 - 16.30

Onsdag

​8.00 - 17.00

Torsdag

​8.00 - 16.30

Fredag

​8.00 - 15.00

Se vores profilvideo - klik​ her »

Kontakt os og få en tid hos vores dyreklinik

​Har dit kæledyr derfor et problem, stort eller lille, så skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. 

Ring til os med det samme og lad os lave en aftale.
​Du kan kontakte os hos Lyngby Dyrehospital på telefon 45 87 35 07

Har du et akut problem med dit kæledyr har vi døgnvagt ved samme telefonnummer og er tilknyttet Vagtkreds Nord. Vi tilbyder derfor hjælp døgnet rundt ved akut sygdom eller skade.